Tagadja a Magyar Nemzet állításait Keller

Vágólapra másolva!
Megalapozatlannak nevezte a Magyar Nemzet pénteki vádjait, és ezért bírósághoz fordul Keller László pénzügyminisztériumi államtitkár. A lap szerint Keller állhatott azon állítólagos megfigyelések mögött, amiket a lap szerint Kapolyi László MSZP-s képviselő rendelt meg az Orbán-kormány néhány húzó embere ellen.
Vágólapra másolva!

Megalapozatlannak nevezte a Magyar Nemzet pénteki számában megjelent vádakat Keller László pénzügyminisztériumi államtitkár. A szocialista politikus ezért bírósághoz fordul az őt ért rágalmazás miatt. A Pénzügyminisztérium által pénteken kiadott közleményben megjegyezték: a Magyar Nemzet "számos alkalommal kényszerült már helyreigazításra, megalapozatlan, valótlan állításai következtében, és jelentős összeget kellett kártérítésként kifizetnie azért, mert súlyosan sértette Keller László jó hírnevét".

A Magyar Nemzet pénteki számában azt állította, hogy Kapolyi László csak közvetítő volt az Orbán-kormány vezető tisztviselőinek állítólagos megfigyelési ügyében. A megfigyelési botránnyal a lap állt elő, azonban három nap alatt három forgatókönyvet húztak elő. Az első szerint a kormány, a második szerint Kapolyi László szocialista képviselő, a legújabb szerint Keller állt a megfigyelések mögött.

A lap szerint Kapolyi Keller László jelenlegi pénzügyminisztériumi államtitkárt fedte, aki közvetítőként használta fel Kapolyit. Az akkor közpénzügyi államtitkárként tevékenykedő Keller neve egy, a lap szerint közjegyző előtt tett nyilatkozatból derült ki.

A Magyar Nemzet által közölt közjegyzői nyilatkozatot a megfigyeléseket végző Finder Bt. egykori vezetője, Stotz Gyula tette, aki szerint "a kidolgozott stratégiai tervet átadtuk dr. Kapolyi László INTRANSZMAS székházbeli irodájában Keller László úrnak".

Kapolyi László elismerte ugyan, hogy a tulajdonában lévő System cégcsoport valóban kötött szerződést a Finder Bt.-vel, ám a megfigyeléseket tagadta. Az MSZDP elnöke közleményben közölte: "a dokumentum keretszerződés jellegű volt, politikusokat érintő feladat fel sem merült". Kapolyi szerint cégei védelmét és biztonságát szolgáló intézkedések megtétele érdekében írt alá megbízási szerződést Stotz jelenleg felszámolás alatt álló cégével.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről