A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

MDF: Hamarosan tárgyalhatnak az örökösödési illetékről

Vágólapra másolva!
Dávid Ibolya szerint akár már a jövő héten benyújthatják a parlamentnek az örökösödési illetékről szóló törvénymódosító javaslatot; a határérték 18 millió forint lehet. A tervezetről ötpárti egyeztetést tartottak csütörtökön.
Vágólapra másolva!

"Úgy tűnik, hogy a Fidesz javaslata és a mi javaslatunk közös nevezőre hozható, és jövő hétfőn ezt a két anyagot próbáljuk meg egy törvénymódosítás formájában megfogalmazni. Reményeink szerint jövő héten az Országgyűlés elé tudjuk terjeszteni" - közölte Dávid Ibolya.

A Fidesz egyetért az MDF-fel abban, hogy az adómentesség értékhatára 18 millió forint legyen közeli hozzátartozó esetén. Abban azonban egyelőre különböznek az álláspontok, hogy ezt meghaladó érték esetén hány százalékot kelljen fizetni. Az SZDSZ is nyitott volt a kompromisszumos megoldásra, az MSZP viszont csak az őszi adótörvények ismeretében szeretne állást foglalni - tette hozzá a politikus a csütörtöki ötpárti egyeztetésen történtekre utalva, amelyen a Fideszt Vitányi István, az MSZP-t Szabó Lajos, az SZDSZ-t Gegesy Ferenc és a KDNP-t Soltész Miklós képviselte.

Dávid Ibolya kiemelte, hogy a csütörtöki egyeztetés előtt több szakmai civil szervezet véleményét kikérték.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!