A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
Vágólapra másolva!
Németh Nándor a harmadik legjobb idővel bejutott a szerda esti döntőbe 100 méter gyorson a párizsi olimpia medencés úszóversenyein.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a XXXIII. Nyári Olimpiai Játékokról, Párizsból.
A kedd délelőtti programból Németh Nándor a negyedik legjobb, 47,93 másodperces idővel jutott a férfi 100 méteres gyorsúszás esti középdöntőjébe a Paris La Défense Arenában. A BVSC világbajnoki bronzérmes sportolója az előfutama után elárulta, hogy nem érzi magát a legjobban, de szerinte ennél is jobb időre lesz szükség a fináléba jutáshoz. A 24 éves magyar úszó, Plagányi Zsolt tanítványa az első középdöntő ötös pályáját kapta, a számban vb- második és -harmadik hellyel is rendelkező, francia Maxime Grousset mellett, aki hatalmas szurkolást kapott a hazai közönségtől.

Németh Nándor
Németh Nándor a 100 m gyors első középdöntőjében volt érdekelt
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Németh Nándor olimpiai középdöntős futama 100 m gyorson

A tokiói olimpián nyolcadik Németh Nándor 47,49-es egyéni csúcsot, Milák Kristóf országos rekordjánál két századdal lassabbat úszott az idei Európa-bajnokságon, és az előzetes várakozások szerint ehhez közeli eredményre volt szüksége a fináléhoz. 

Németh 22,71-gyel a második helyen fordult féltávnál, majd Grousset-t is megelőzve, 47,61-gyel csapott célba futammásodikként, 

az ausztrál Kyle Chalmers mögött, ezzel pedig gyakorlatilag ekkor el is dőlt a magyar úszó továbbjutása.

A második középdöntős futam után aztán bebizonyosodott, hiszen ebben is csupán egy úszó, a nyolcas pályán úszó világrekorder, Pan Csan-le előzte meg Németh Nándort, aki így a harmadik legjobb idővel jutott a 100 méteres gyorsúszás fináléjába.

A férfi 100 m gyors döntője szerdán este 22:39-kor kezdődik.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!