A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
Vágólapra másolva!
Milák Kristóf a legjobb időeredménnyel jutott be a szerdai döntőbe 200 méter pillangón a párizsi olimpia medencés úszóversenyein. Márton Richárd kiesett.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a XXXIII. Nyári Olimpiai Játékokról, Párizsból.
A 200 méteres pillangóúszás kedd délelőtti előfutamaiból mindkét magyar induló továbbjutott: Milák Kristóf 1:53,92-es ideje az első, míg klubtársa, Márton Richárd 1:56,03-as időeredménye a tizenhatodik helyre volt elég. A szám esti középdöntői közül az elsőben Márton szerepelt a kiváló hangulatú, már percekkel a kezdés előtt gyakorlatilag telt házas Paris La Défense Arenában, a Budapesti Honvéd SE Európa-bajnoki ezüstérmese a nyolcas pályán úszott, miután Németh Nándor döntőbe jutott 100 m gyorson. Márton Richárd előzetesen azt mondta, szerinte 1:54,50-es időre lenne szüksége ahhoz, hogy döntőbe jusson, ettől végül elmaradt, és 1:55,93-mal futamhetedik lett. A hármas pályán úszó világbajnok, a napközben doppingbotrányba keveredett Léon Marchand a francia szurkolók biztatását is kihasználva magabiztosan, 1:53,50-es idővel nyerte a futamot.

Milák Kristóf
Milák Kristóf a 200 m pillangó második olimpiai középdöntőjében ugrott vízbe Párizsban
Fotó: Csudai Sándor -  Origo

Milák Kristóf olimpiai középdöntője 200 m pillangón

A számban világcsúcstartó, olimpiai, világ- és Európa-bajnok Milák Kristóf a második középdöntős futam négyes pályáját kapta. Milák az első métereken az élre állt, és ott is maradt. Az 50 m-es részideje 24,50 mp volt, féltávnál pedig az 53,34-es idő is 11 századdal jobb volt, mint délelőtt. A táv második felében tovább gyorsult, 1:52,72-es idővel csapott célba, így a világ idei legjobb idejével, első helyen jutott a fináléba.

A középdöntők után az összesítésben 14. Márton kissé csalódottan értékelt, hiszen elmaradt az eredetileg célként kitűzött egyéni legjobbjától, de máris új célt tűzött ki: a 2028-as olimpiát. Miláknak a futama utáni reakciójáról ITT olvashatnak.

A férfi 200 m pillangó döntője szerdán este 20:37-kor kezdődik.

Kapcsolódó cikkek

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!