A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kétpárti parlamentet jósol a Századvég és a Forsense

Vágólapra másolva!
Csak a Fidesz és az MSZP jutna be a parlamentbe egy most vasárnapi választáson a Századvég és a Forsense júliusi felmérése szerint. A Fidesz előnye kissé nőtt az MSZP előtt, jelenleg 27 százaléka szavazna a legnagyobb ellenzéki pártra. A kormány munkáját 65 százalék negatívan ítéli meg, 32 százalék a kormánnyal és az ellenzékkel is elégedetlen. Hasonló eredményekre jutott a TÁRKI is legutóbbi felmérésében.
Vágólapra másolva!

Ismét nőtt a különbség az MSZP és a Fidesz közt a Századvég és a Forsense júliusu közvélemény-kutatása szerint. A felmérés szerint egy most vasárnapi választáson csak ez a két párt jutna a parlamentbe, az MDF és az SZDSZ egy-egy százalékon állnak az összes megkérdezett körében.

A Fidesz szavazótábora júliusban ugyanis két százalékkal - a statisztikai hibahatáron belül - növekedett, jelenleg az összes megkérdezett 27 százaléka szavazna a legnagyobb ellenzéki pártra. Az MSZP támogatottsága egy százalékkal csökkent, jelenleg 13 százalékon áll. A részvételüket biztosra ígérő, pártot választók közt az MSZP 25, a Fidesz 65 százalékon áll.

A megkérdezettek 65 százaléka ítélte meg negatívan a kormány tevékenységét, 56 százalék az ellenzékét. 32 százalék mindkét oldallal elégedetlen, 33 százalék csak a kormánnyal elégedetlen, csak az ellenzéket 24 százalék marasztalta el. A Fidesz szavazói közül valamivel többen (15 százalék) elégedetlenek a saját oldalukkal, tartozó politikusok munkájával, míg az MSZP-szavazóknak csak 10 százaléka vélekedik negatívan saját pártjáról.

A megkérdezettek relatív többsége, 47 százaléka a kormány leváltását, egyharmada pedig a kisebbségi kormány hatalmon maradását támogatja. Egy, a jelenlegi pártoktól független, harmadik erő kormányzását 35 százalék választaná. A megkérdezettek 36 százaléka Orbán Viktort, míg 26 százaléka Gyurcsány Ferencet tartja alkalmasabbnak miniszterelnöknek. Közel egyharmaduk (29 százalék) a két politikus közül egyiküket sem tartja alkalmasnak a poszt betöltésére.

A TÁRKI szerint is kimaradna az SZDSZ és az MDF

A TÁRKI júliusi felmérése szerint is csak az csak az MSZP és a Fidesz jutna be a parlamentbe egy most vasárnapi választáson , az SZDSZ és az MDF nem. Adataik alapján a Fidesz támogatottsága a felnőtt lakosság körében júliusban 33 százalék - a júniusi 32-höz és a májusi 35-höz képest, míg az MSZP tábora 16 százalék, szemben a júniusi 17 és a májusi 14 százalékos támogatottsággal.

Az adatok alapján a szocialista párt szavazóinak elkötelezettsége nőtt az elmúlt hónapokban: a biztos szavazók közt a szocialista párt támogatottsága jelenleg 29 százalékon áll (júniusban 27 százalék volt ez az arány), míg a Fideszé ebben a hónapban 61 százalék, amely megegyezik a júniusban mért adatokkal.

Az SZDSZ támogatottsága a teljes felnőtt lakosság körében 2, a pártválasztók között pedig 4 százalék - csakúgy, mint az MDF tábora. A biztos szavazó pártválasztókon belül az SZDSZ 2, az MDF pedig 3 százalékos támogatottsággal rendelkezik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!