A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Panaszkodnak a sportolók, napok alatt fényüket vesztették a párizsi olimpián nyert érmeik

Vágólapra másolva!
Már az olimpiai érmek sem a régiek. A napokban véget ért párizsi játékokon dobogós helyezést elért versenyzők jó része arra panaszkodott, hogy érmeik elkoptak, fényüket vesztették. A méregdrága Aston Martin gépkocsik motorház-emblémáit gyártó ingyenes javítást és felújítást ajánlott fel azoknak a brit olimpikonoknak, akiknek 2024-es érmei idő előtt elkoptak.
Vágólapra másolva!

Talán Nyjah Huston, az Egyesült Államok számára bronzérmet szerzett gördeszkás volt az első, aki nyilvánosan, a közösségi médiában tette szóvá a becses medáliája szomorú állapotát.

Remekül néznek ki vadonatújan, de miután egy kicsit megizzadtam, miközben a nyakamban volt, eljöttek a hibák, megfakult, oda lett a csillogása, színét veszítette a fém” 

- tette közhírré Huston, és nem ő volt az egyetlen, aki reklamált. A Team US rögbise, Ilona Maher sem tudta sokáig élvezni bronzérme csillogását.

A panaszok hatására a párizsi szervezők megígérték, hogy lecserélik a sportolók meghibásodott érmeit. A brit olimpikonoknak pedig a világhírű Aston Martin emblémáit gyártó cég, a Vaughtons tett gáláns ajánlatot a felújítására. A Birmingham híres ékszernegyedében található, 200 éves szakértelmet magáénak tudó, kitűzőket és jelvényeket gyártó vállalkozás több mint 60 éve állítja elő a brit luxusautók emblémáit. Az Aston Martin mellett olyan ügyfelei vannak, mint a McLaren vagy a Bentley.

A cég ügyvezető igazgatója, Nick Hobbis elmondta, hogy felvették vele a kapcsolatot a 2024-es olimpiai érmek felújításában érdekelt felek,azonban minden hivatalos megbízás előtt felajánlotta, hogy ingyen segít a brit olimpiai érmeseknek. Az ajánlat a paralimpiai játékokra is vonatkozik.

Büszkék vagyunk olimpiai és paralimpiai sportolóinkra. Megtiszteltetés lenne, ha segíthetnénk abban, hogy ezek a sportolók egy életen át büszkék lehessenek fényes, Párizsban nyert medáliáikra” 

– nyilatkozta Mr. Hobbis.

A Vaughtonsnak egyébként nem ez az első kapcsolata az olimpiával és a sporttal. Az 1908-as londoni olimpiai játékok érmeit, egy korábbi FA-kupát, a Premier League-érmeket, és még a szerencsétlenül járt Titanic ajtótábláit is a cég készítette. A Covid-járvány idején „Köszönöm” kitűzőket is készített, hogy pénzt gyűjtsön az egészségügyiek számára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!