Tanítványokat keres a fojtogató ózdi rendező

Vágólapra másolva!
Színitanodába toboroz fiatal növendékeket az a férfi, aki a hetvenes évek végén - egy színpadi jelenet elpróbálása közben - Ózdon megfojtott egy lányt. A rendőrség szerint a férfi az interneten keresztül erőszakos, fojtogatós jeleneteket játszat el a tanodába jelentkezőkkel, és közben webkamerán figyeli őket.
Vágólapra másolva!

Színitanodába keres növendékeket az egyik hazai közösségi oldalon egy férfi, aki webkamerán keresztül úgy méri fel a jelentkezők rátermettségét, hogy fojtogatós jeleneteket játszat el velük - mondta az [origo]-nak a Fejér megyei rendőrség szóvivője, R. Szabó Ágnes. A rendőrség ugyanakkor nem tud arról, hogy tanoda indulna Székesfehérváron - tette hozzá.

Az érdeklődőket a magát rendezőnek mondó férfi az interneten keresztül utasítja arra, hogy játsszanak el valamilyen erőszakos szituációt, például mutassák be, amint a megcsalt férj fojtogatja a feleségét. Közben a webkamerán keresztül figyeli a jelentkezők előadásmódját a magát D. Attilának nevező férfi, aki a rendőrség szerint már több székesfehérvári fiatallal kapcsolatba került a színészképzés ürügyén.

A rendőrség értesülései szerint a férfi azonos azzal a Liebe Attilával, aki a hetvenes évek végén Ózdon - magát színházi rendezőnek beállítva - megfojtott egy fiatal lányt egy jelenet elpróbálása közben. A férfit - aki arra hivatkozott, hogy ő csak a Sztanyiszlavszkij-módszert alkalmazta a színészi munka során - tíz évre ítélték.

A rendőrség felhívja a fiatalok figyelmét, hogy ne menjenek bele hasonló veszélyes játékokba - tette hozzá a szóvivő. A rendőrség tudomása szerint a férfi később is végzett hasonló helyzetgyakorlatokat fiatalokkal, emiatt eljárás is folyt ellene.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!