A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kenőpénzzel értek tetten egy APEH-osztályvezetőt

Vágólapra másolva!
Az APEH vagyonosodási vizsgálatokat végző osztályvezetőjét vesztegette meg a gyanú szerint egy nyugalmazott rendőrtábornok fia. Az adóhivatali vezetőt elbocsátották, és felülvizsgálják a vagyoni helyzetét és az általa hozott döntéseket is.
Vágólapra másolva!

Kétmillió forint kenőpénz átvételekor tetten érték L. Jenőt, az APEH vagyonosodási vizsgálati osztályvezetőjét - írja rendőrségi és adóhivatali forrásokra hivatkozva a Népszabadság csütörtöki száma. Az osztályvezetőt azonnali hatállyal elbocsátották az adóhivataltól, és vagyonosodási vizsgálatot indítottak ellene - mondta Bakonyi Ágnes, az APEH szóvivője, aki szerint felülvizsgálnak minden ügyet, amiben az elbocsátott vezető döntést hozott.

A lap szerint a rendőrség más bűncselekmények miatt nyomozott, amikor felfigyelt egy fiatalemberre, aki azt híresztelte magáról, saját és édesapja kapcsolatai révén el tudja intézni, hogy ne induljon ellene vagyonosodási vizsgálat. A fiatalember egy nyugalmazott rendőrtábornok fia. Az korábbi rendőrségi vezető jelenleg egy vagyonvédelmi cég tulajdonosa, és a nyomozók jelenlegi információi szerint nincs köze a fia tetteihez. Az ügyben az eljárást az ügyészségi nyomozóhivatal folytatja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!