A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

MN: működésképtelenné válhat a honvédség

Vágólapra másolva!
Már ma is csak korlátozottan tud részt venni nemzetközi akciókban a Magyar Honvédség, de folyamatos fejlesztések nélkül a jövőben teljesen alkalmatlan lehet ilyen feladatokra - áll a Magyar Nemzet által ismertetett vitairat. A szerzők szerint ki kellene építeni egy új tartalékos rendszert is.
Vágólapra másolva!

Működésképtelenné válhat a Magyar Honvédség, ha a fejlesztésekben nem lesz komoly előrelépés - írja a nemzeti katonai stratégia vitairatára hivatkozva a Magyar Nemzet szerdai száma. A vitairatot Gyarmati István, a Demokratikus Átalakulásért Intézet igazgatója által vezetett munkacsoport állította össze a honvédelmi miniszter kérésére.

A szerzők szerint a magyar hadsereg jelenlegi felszerelésével már ma is csak korlátozottan tud részt venni nemzetközi műveletekben. A jövőben azonban a felszerelés hiányosságai már meg is akadályozhatják, hogy a katonák külföldi missziókban vegyenek részt. Mivel a Magyar Honvédség nem alkalmas - és a jövőben sem lesz az - expedíciós hadviselésre extrém éghajlati- vagy terepviszonyok közt, nem vállalhat nagyobb szerepet Afganisztánban sem.

A dokumentum megfogalmazói a legalapvetőbb feladatnak a haditechnika és a hadfelszerelés folyamatos fejlesztését tartják. Kritikaként fogalmazzák meg ugyanakkor azt is, hogy az önkéntes haderőre való áttérés után nem történt meg egy sor elengedhetetlenül szükséges lépés, például a tartalékos rendszer reformja. Ezért egy esetleges fegyveres konfliktus esetén nehéz feladatot jelenthet a mozgósítás.

Szekeres Imre honvédelmi miniszter kedden közölte, hogy a munkacsoport által elkészített dokumentum egy vitaanyag, de már ebben a hónapokban a kormány elé kerülhet Magyarország katonai stratégiája. A dokumentumot már megvitatta a honvéd kollégium és az Országgyűlés honvédelmi bizottsága is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!