Két embert már kirúgtak a MÁV-káosz miatt

Vágólapra másolva!
Eddig két embernek mondtak fel a MÁV-nál az év eleji vasúti káosz miatt. A vezető ügyeletest és egy forgalomirányítót küldték el, de még további kilenc dolgozó felelősségre vonása folyamatban van.
Vágólapra másolva!

Zajlik a felelősségrevonás a MÁV-nál az év eleji vasúti káoszért, amikor több elővárosi vonat nem indult el, az utasokat pedig ellentmondásosan tájékoztatták. A MÁV Zrt.-nél felmondtak a a vezető ügyeletesnek, további hat dolgozó felelősségre vonása folyamatban van - derül ki a vasúttársaság kommunikációs igazgatóságának közleményéből.

A MÁV-START Zrt.-nél - amely a személyszállítást végzi a vállalatcsoporton belül - kezdeményezték egy forgalomirányítási dolgozó munkaviszonyának megszüntetését. További három munkatárs esetében még nem ért véget a fegyelmi eljárás.

A január 2-iki budapesti elővárosi közlekedésben tapasztalt problémák kapcsán a MÁV Zrt. vezérigazgatója ezzel egyidejűleg elrendelte a rendkívüli helyzetekben történő menetrend-módosítási szabályok áttekintését, valamint a vasúti utastájékoztatási rendszer teljes körű és haladéktalan felülvizsgálatát és korszerűsítését.

Január 2-án, az év első munkanapján kishíján összeomlott az elővárosi közlekedés, mert a havazás miatt a Budapest-Piliscsaba, a Budapest-Martonvásár, a Százhalombatta-Budapest, a Budapest-Vác, a Budapest-Vácrátót-Vác, a Gödöllő-Budapest, a Budapest-Mende, illetve Sülysáp-Budapest, valamint a Monor-Budapest vonalakon a rövidtávú, úgynevezett elővárosi vonatok nem indultak. Erről azonban kedden és szerdán több eltérő tájékoztatás volt.

A vasúti közlekedésben okozott káosz miatt a miniszter határozott fellépését és a felelősök megnevezése érdekében vizsgálat lefolytatását sürgette a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE). Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszter január 3-án kezdeményezte a MÁV-START Zrt. igazgatósági tagjainak felmentését, a felügyelő bizottság megújítását és az utastájékoztatásért felelős vezetők személyes felelősségre vonását.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!