Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Magyar Nemzet: vádemelési javaslat Kolompár Orbán ellen

Vágólapra másolva!
Vádemelési javaslatot tett két hete a Vám-és Pénzügyőrség Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat vezetője ellen  -írja a Magyar Nemzet. Az ügyészségnek további két hete van, hogy vádat emeljen, vagy elvesse a javaslatot. Kolompár ellen azért indult eljárás, mert nem tud elszámolni 13 millió forint állami támogatással.
Vágólapra másolva!

Vádemelési javaslattal zárult a nyomozás Kolompár Orbánnak, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) vezetőjének és három gyanúsított társának bűnügyében - mondta el a szerdai Magyar Nemzetnek Szabó Ferenc Bács-Kiskun megyei főügyészhelyettes.

A tizenhárommillió forintos gazdasági bűncselekmény vizsgálatát lefolytató Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Nyomozó hivatala két héttel ezelőtt küldte meg a vádemelési javaslatot a Kecskeméti Városi Ügyészségnek, amelynek összesen harminc napja (tehát még további két hete) van arra, hogy eldöntse: vádat emel, megszünteti a büntetőeljárást, vagy további nyomozást rendel el - olvasható a cikkben.

Kolompár Orbánt azért gyanúsítják bűncselekmény elkövetésével, mert az általa jegyzett kiskunmajsai illetőségű Roma Kisebbségi Érdekképviseleti Szervezet nem tud elszámolni több mint 13 millió forintnyi állami támogatással, amelyet munkahelyteremtésre vett fel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről