Ügyvédet fogadott a kórházi vécében meghalt beteg családja

Vágólapra másolva!
Ügyvédet fogadott annak a 61 éves, infarktusos férfinak a családja, aki a békéscsabai kórház vécéjében halt meg, mert nem volt, aki ellássa. A kórház sürgősségi osztályáról a háziorvosi ügyeletre küldték a beteget, aki a mosdóban összeesett és meghalt, ellátás nélkül. Újraéleszteni nem sikerült, ezt nehezítette egy elromlott defibrillátor is - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

Ellátatlanul halt meg a kórházi mosdóban egy 61 éves koszorúér-trombózisos férfi, az ügyben a családja ügyvédet fogadott. A férfi a múlt héten éjszaka a szívére panaszkodott, és mivel rosszul volt, a felesége autóval vitte a békéscsabai kórházba. A sürgősségi osztályról a nővérek elküldték őket a felnőtt háziorvosi ügyeletre, hiába bizonygatta az asszony, hogy a férje nagyon rosszul van - írja a Blikk.

A lap szerint a férfi csak segítséggel tudta megtenni a sürgősségi és az ügyelet közti százméteres távolságot, ahol felesége szerint már "nagyon rosszul nézett ki", amikor elment a mosdóba. "Utánamentem, láttam, hogy összeesett. Visszarohantam, először kopogtam, aztán dörömböltem az ajtón, mire végre kinézett egy nővér... azt mondta, hív egy beteghordót" - mondta az asszony a Blikknek. A segítség már későn érkezett: az újraélesztés már nem járt sikerrel, az asszony szerint a kórháziak két defibrillátorral is próbálkoztak, mert az első készülék nem működött.

Az ügyeletet üzemeltető cég ügyvezetője szerint a beteget azonnal el kellett volna látni a sürgősségi osztályon. Szerinte a férfit szabályszerűen próbálták meg újraéleszteni, a nővér helyesen hívott segítségül beteghordót, odasietett az intezív osztály orvosa és az ügyeletes orvos is. A haláleset tisztázására a békéscsabai kórház főigazgató főorvosa, Becsei László belső vizsgálatot rendelt el - írja a Blikk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!