A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Tovább izzadnak a műszálas nadrágban a BKV-sok

Vágólapra másolva!
Az ígértnél rosszabb minőségűek a BKV új formaruhái - állítja az egyik tömegközlekedési szakszervezet, amely szerint a közbeszerzésen nyertes cég nem azt szállította le, amit a pályázatban megígért. Bár korábban a BKV is ígéretet tett, hogy a dolgozóknak nem kell többé műszálas ruhákban izzadniuk, az új formaruha mégis műszálas anyagból készült.
Vágólapra másolva!

Beleizzadnak az új egyenruhába a BKV alkalmazottai, mivel a ruhákat az eredetileg ígértnél sokkal rosszabb minőségű anyagból készítette el a gyártó - írja a Magyar Nemzet. A dolgozóknak problémájuk van a műszálas anyaggal, de a ruhák méreteivel is, mivel azok is eltérnek az eredetitől.

Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke a lapnak elmondta, hogy a formaruhák részét képező nadrágok kiosztását már le is állították. Gulyás szerint a BKV közbeszerzési pályázatán nyertes cég, az EMEF Zrt. egyszerűen rosszabb minőségű ruhákat szállított, mint amit eredetileg ígért: a tömegesen legyártott daraboknak még a színe is más, mint a pályázaton bemutatott mintáké.

A BKV csütörtök délután közleményben válaszolt a felmerült kifogásokra. Mint közölték, ellenőrzik a ruhák minőségét, ezáltal rövidesen tisztázódhat, hogy a szerződésben foglaltak szerinti készültek-e el az új uniformisok. "Amennyiben azok anyagával, minőségével vagy bármely más paraméterével kapcsolatban a vizsgálat hibás teljesítést állapít meg, minden szerződés biztosította lehetőséggel élni fogunk annak érdekében, hogy a meghatározott minőségű szolgáltatást nyújtsa az EMEF" - írták.

Hozzátették, hogy tisztában vannak azzal, az eddig leszállított 40 ezer ruhadarab között óhatatlanul akadhat néhány hibás darab, azonban ezek javítására, cseréjére is van lehetőség.

A BKV két éve, 2007 májusában jelentette be, hogy új formaruhát készít dolgozóinak: akkor még azt ígérték, hogy a sofőrök és jegypénztárosok kívánságait figyelembe véve az új ruhákban több lesz a pamut és a len, a műszálas anyagokat pedig mellőzik. Korábban az [origo]-nak is panaszkodtak a BKV-dolgozók, hogy az eddigi, a nyolcvanas évek óta használatban lévő műszálas ruhák kényelmetlenek voltak (erről bővebben itt olvashat).

Az új ruhák februárban készültek el, a BKV közlése szerint a hónap elejétől folyamatosan vehették át őket a dolgozók. A cég szerint az ismert divattervező, Makány Márta által tervezett formaruhák "megtartották az elegáns, visszafogott külsőt", s színben illeszkednek a BKV arculatához.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!