Magyarok sebesültek meg buszbalesetben Kolozsvárnál

Vágólapra másolva!
Egy magyarországi autóbuszt ért baleset Kolozsvár közelében, a balesetben magyarok sérültek meg. A 27 embert szállító kisbusz felborulásakor 12 utas megsérült, közülük hatot kórházba vittek. A balesetet egy szlovák kamion okozta, amelynek vezetője nem tartotta be a követési távolságot.
Vágólapra másolva!

Magyarokat szállító autóbusz szenvedett balesetet Kolozsvár közelében, 12 ember megsérült, közülük hárman súlyosabban. Raluca Seucan rendőrségi szóvivő szerint a balesetet egy szlovák kamion okozta.

A baleset Kolozsvártól 50 kilométerre, Pusztatopa (Topa) közelében történt délelőtt 11 óra körül. Egy utánfutós szlovák kamion vezetője nem tartotta be az előtte haladó jármű mögött a szükséges követési távolságot, ezért amikor az megállt, a kamionnak hirtelen fékeznie kellett. Emiatt az utánfutója átcsúszott az út másik oldalára, ahol éppen szembejött a magyar rendszámú autóbusz. Összeütközött az utánfutóval, és az útszéli árokba borult - mondta a szóvivő.

A mentők 12 embert láttak el, közülük 7 utast szállítottak kórházba kolozsvárra. A kolozsvári mentőszolgálat főorvosa, Horea Simu úgy tudja, egyikük combnyaktörést, egy másik alkarcsont-törés szenvedett, egy harmadik pedig agyrázkódást kapott. Őt tomográfiai és idegsebészeti vizsgálatnak kell alávetni. A többi utasnak csak kisebb fejsérülései vannak - mondta a főorvos.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!