Kétéves volt a zalai kórház kiégett elektromos rendszere

Vágólapra másolva!
Vizsgálatot indít a Zala Megyei Kórház a szerdai áramkimaradás miatt, mivel mindössze 2 éves volt az elektromos rendszer, amely kiégett a kórházban. A műszaki hiba miatt az intézmény 10 órán át áram nélkül volt volt, csütörtökre azonban helyreállt az ellátás.
Vágólapra másolva!

Alig kétéves volt az elektromos rendszer a zalaegerszegi megyei kórházban, ahol szerdán 10 órán át volt áramszünet, miután kiégett a főkapcsoló. A kórház vizsgálatot indított az ügyben - közölte Csidei Irén, a kórház főigazgatója csütörtökön.

A Zala Megyei Kórházban szerdán 10 órakor észlelték, hogy kiégett a főkapcsoló, emiatt törölni kellett a műtéteket, a rendelőintézetben szünetelt a betegellátás, és nem működtek a számítógépek sem. A tartalék generátorokat csak másfél, kétórás munka után sikerült bekapcsolni a rendszerbe, hogy az intézmény legfontosabb részein biztosítani tudják az áramszolgáltatást.

A kórház csütörtök reggeltől működik ismét teljes körűen - közölte Csidei, aki szerint ismét mindenütt van áram, miután a kiégett főkapcsolót szerdán estére sikerült újjal pótolni. A kórház munkatársai csütörtök reggel minden egyes osztályt végigjártak, ellenőrizték a berendezéseket, és kora délelőttig nem tapasztaltak gondokat.

Újból működik az informatikai rendszer és tesztelik a diagnosztikai berendezéseket is, hogy a CT-t és az MR-t újból rá tudják kapcsolni. Zavartalanul folynak a műtétek, nincs leállás a betegellátásban. A főigazgató még egyeztet a szolgálatirányítóval, hogy a mentőknek pontosan hány beteget kellett más kórházakba továbbszállítaniuk a műszaki hiba miatt.

Az áramkimaradás miatt két sebészeti műtétre váró beteget és egy gerincsérültet Szombathelyre, illetve Nagykanizsára szállítottak, egy műtétet és két komolyabb - egy endoszkópos és egy katéteres - vizsgálatot kellett félbeszakítani.

Egy urológiai műtétet kénytelenek voltak abbahagyni, majd a generátor üzembeállítása után folytatták a beavatkozást. A kritikus órákban egyetlen gyermek volt lélegeztetőgépre kapcsolva, az ő estében is megoldották a lélegeztetést.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!