A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

202 embert vádolnak a szocpolcsalásokkal

Vágólapra másolva!
A szerencsi önkormányzat egyik volt osztályvezetője is egyike annak a 202 embernek, akiket megvádolták a Taktaközben elkövetett szocpolcsalásokkal. A csalók 2005 és 2007 között jogtalanul vettek fel állami támogatást, majd lakhatatlan társasházakat építettek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen.
Vágólapra másolva!

202 vádlottja van a Taktaközben történt szocpolcsalásoknak - mondta vasárnap Friedmanszky Zoltán, a Miskolci Nyomozóügyészség vezető ügyésze. A vádlottak között van több pénzintézeti alkalmazott, ügyvéd, építészmérnök, építtető, építési vállalkozó, valamint a szerencsi önkormányzat építésügyi osztályának volt vezetője.

A szocpolcsalásokként elhíresült esetek 2005 és 2007 között történtek. A tettesek jogtalanul vettek fel szociálpolitikai támogatásokat körülbelül 450 millió forint értékben. Módszerük az volt, hogy megkerestek olyan családokat, akik jogosultak voltak szocpolra. A nevükben kitöltötték az igénylőlapokat, és elintézték, hogy a bank elfogadja a kérelmeket.

Taktakenézen, Monokon, Prügyön, Mezőzomboron, Tiszalúcon és Megyaszón összesen 43 lakhatatlan társasházat építettek fel. Társasházanként 2-4 lakásról van szó, ezek között volt olyan, amelyik csak négy falból és a tetőből állt. Amelyik ház felépült, az is életveszélyes, vagy víz és áram nélkül van, az építési hatóság azonban megadta az engedélyt ezekre az épületekre - mondta az ügyész.

A szerencsi rendőrkapitányság 2007 elején kezdett nyomozni. Amikor kiderült, hogy a szerencsi építésügyi osztály akkori vezetője is érintett, a Miskolci Nyomozóügyészség vette át az ügyet, és a 464 oldalas vádiratot is ez a hatóság nyújtotta be a Borsod megyei bírósághoz. A 202 embert vesztegetéssel, csalással, közokirat-hamisítással vagy hivatali visszaéléssel vádolják.

A tárgyalás a jövő év első negyedévében kezdődhet el, az ügy nyomozati anyaga körülbelül 24 ezer oldal. A szocpolcsalás vádlottjai jelenleg kényszerintézkedés alatt állnak: előzetes letartóztatásban vannak vagy lakhely-elhagyási tilalom vonatkozik rájuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!