A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Óvatosságra int a tűzoltóság a mécsesek miatt

Vágólapra másolva!
Sokkal több a lakástűz a fűtési idényben, illetve a halottak napja miatt gyújtott gyertyák, mécsesek miatt a tűzoltóság adatai szerint. Ezért azt kérik, senki ne hagyjon felügyelet nélkül égő koszorút, gyertyát.
Vágólapra másolva!

Fokozott óvatosságra int a tűzoltóság mindenkit mindenszentek és halottak napja előtt, mert ilyenkor sokan mécsest vagy gyertyát gyújtanak a lakásukban is. A lakástüzek adataiból kiderül, hogy mennyivel több dolga akad a tűzoltóságnak a fűtési idényben, illetve amikor az emberek kegyeletből, advent vagy karácsony alkalmából mécsest vagy gyertyát gyújtanak - közölte a Magyar Tűzoltó Szövetség szóvivője, Dobson Tibor.

Az irodában vagy lakásban felügyelet nélkül hagyott égő gyertya, koszorú tüzet okozhat, meggyújthatja a közelében található éghető anyagokat, a papírt vagy a lakástextíliát. Komoly tűz keletkezéséhez az is elegendő, ha az emberek csak pár percre távoznak a helyiségből - tette hozzá.

November 1-je, mindenszentek ünnepe a katolikus egyházban az összes üdvözült lélek emléknapja, 2000 óta munkaszüneti nap Magyarországon. Az ezt követő halottak napja, november 2-a fokozatosan vált egyházi ünnepből az elhunytakról való megemlékezés napjává.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!