Adómentes lesz az újinfluenza-oltás

Vágólapra másolva!
Adómentességgel ösztönzi a cégeket a kormány, hogy ingyenjuttatásként beoltassák munkavállalóikat újinfluenza és más betegségekkel szemben. A H1N1 elleni oltáson kívül más oltóanyagokat is adómentessé tesznek a jövő héten.
Vágólapra másolva!

Adómentesen vásárolhatnak november közepétől H1N1 elleni és más hazai gyártású vakcinákat azok a vállalatok, amelyek úgy döntenek, hogy beemelik az ingyenes munkáltatói juttatások közé az oltásokat - közölte Szollár Domokos kormányszóvivő Záhonyban.

Pichler Ferenc, a Pénzügyminisztérium szóvivője szerint mindenféle oltóanyaggal adómentesen láthatják el alkalmazottaikat a vállalkozások. A módosítást a jövő hét elején az egyéni cégről szóló törvényben szavazza meg az Országgyűlés, és idén január elsejéig visszamenőleges lesz.

Azoknak a vállalatoknak, amelyek vállalják a részvételt dolgozóik oltásában, az Egészségügyi Minisztérium és az ÁNTSZ is segít ennek megszervezésében - közölte Bajnai Gordon miniszterelnök, aki pénteken Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe látogatott. A kormány 6 millió adag H1N1 elleni oltóanyagot rendelt a gyártótól, eddig 3,4 millió adagot szállítottak le, és néhány százezret adtak csak be az orvosok - válaszolta arra a kérdésre, hogy van-e elég oltóanyag a cégek esetleges nagyobb arányú igényének kielégítésére.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!