Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-válogatott szeptemberben Írország és Finnország ellen lép pályára a Nemzetek Ligájában. A Gareth Southgate távozása után kinevezett ideiglenes szövetségi kapitány, Lee Carsley ezeken a meccseken a csapat három sztárjára, Cole Palmerre, Phil Fodenre és Ollie Watkinsra sem számíthat.

Az angol válogatott legutóbb a németországi Európa-bajnokság döntőjében lépett pályára, a spanyolok ellen 2-1-re elveszített finálé volt Gareth Southgate szövetségi kapitány utolsó mérkőzése a nemzeti együttes élén. A távozó szakember helyét ideiglenesen Lee Carsley vette át, aki a Nemzetek Ligájában az Írország elleni találkozón debütál a kispadon. Az angolok szeptemberben még a finneket is fogadják, ám ezen a két meccsen több sztárjuk sem léphet pályára.

Cole Palmer és Phil Foden (középen) sem játszhat a szeptemberi Nemzetek Ligája-meccseken
Fotó: AFP (Photo by Jewel SAMAD / AFP)

A Chelsea klasszisa, Cole Palmer, valamint az Aston Villa csatára, Ollie Watkins is kisebb sérüléssel bajlódik, így őket visszaküldték a klubjaikhoz. 

A Manchester City sztárja, Phil Foden nem is jelent meg az edzőtáborban, a 24 éves támadót gyomorbántalmak gyötrik, ezért antibiotikumot kell szednie, 

és már a West Ham elleni hétvégi bajnokin sem lehetett ott Pep Guardiola együttesében.

Mindhárom futballistát jelölték az év játékosa díjra Angliában - az elismerést végül Foden zsebelte be - így Carsley számára nagy érvágás lehet, hogy ezekre a sztárokra nem számíthat az első meccsein az angol válogatott élén. Az angoloknak ettől függetlenül azért talán nem kell túlzottan aggódniuk, az írek és a finnek ellen is ők az egyértelmű esélyesek, ráadásul az Eb-ről lemaradó Jack Grealish is visszatér a nemzeti csapathoz.

Kapcsolódó cikkek

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!