Kórházlátogatási tilalmat vezettek be Szegeden, Makón és Pécsen

Vágólapra másolva!
Pécsen, Szegeden, Makón is látogatási tilalmat vezettek be több egészségügyi intézményben az újinfluenza miatt. Országszerte már több mint húsz kórházban van érvényben ilyen tilalom.
Vágólapra másolva!

Látogatási tilalmat rendeltek el kedden több szegedi és makói egészségügyi intézményben, illetve a Pécsi Tudományegyetem klinikáin is az újinfluenza miatt. Szegeden az összes klinikát érinti a tilalom, Makón a Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórházban a szülészetre és a gyermekosztályra nem léphetnek be a látogatók.

Pécsett Kollár Lajos főigazgató szerint nem drámai a helyzet, ám az influenzáról szóló, az ÁNTSZ-től kapott tájékoztatás alapján úgy döntöttek, megelőzés céljából határozatlan időre megtiltják a látogatást. A korlátozás jelenleg a fertőzőosztályra, a szülészeti és a nőgyógyászati, a tüdőgyógyászati, valamint a központi aneszteziológiai és intenzív betegellátó osztályra vonatkozik.

Keddre már országszerte összesen 26 kórházban rendeltek el részleges vagy teljes látogatási tilalmat a járvány miatt (a nem látogatható kórházak listáját az ÁNTSZ honlapján találja, az új típusú influenzáról szóló cikkeinket pedig itt olvashatja).

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!