Felmentették a Révész Máriusz megverésével vádolt rendőröket

Vágólapra másolva!
A bíróság elsőfokú ítélete szerint nem bűnös az a két rendőr, akiket  Révész Máriusz képviselő 2006. október 23-i megverése miatt vádoltak meg. A vádirat szerint a a két rendőr falazott a valódi tetteseknek, akiknek kiléte azonban máig rejtve maradt.
Vágólapra másolva!

Első fokon felmentette pénteken a Fővárosi Bíróság azt a két rendőrt, akiket Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselő 2006. október 23-án történt bántalmazásával összefüggésben vádoltak meg bűnpártolással, illetve bűnsegédként elkövetett testi sértéssel.

A vádirat szerint Révész Máriuszt, aki 2006. október 23-án este, a fővárosi demonstráción történ számon kérte a rendőri intézkedést, három-négy rendőr körbeállta és gumibottal ütlegelte. A két vádlott a vád szerint végignézte a verést és szándékosan nem intézkedett.

A képviselő a rá mért 14 ütés hatására nyolc napon belül és azon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Révész ismeretlen tettesek ellen tett feljelentést. A fideszes országgyűlési képviselő sérüléseit okozó valódi elkövetők azonban az eljárás során ismeretlenek maradtak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!