A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:20AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Megpróbálták lebeszélni Mesterházyt a kormányfőjelöltségről

Vágólapra másolva!
Meg lehet fordítani a pártok erősorrendjét - jelentette ki az MTI-nek Mesterházy Attila MSZP-s frakcióvezető, a párt miniszterelnök-jelöltje. Mesterházy azt mondta, amikor felajánlották neki a jelöltséget, egy hétig gondolkodott és annak ellenére vállalta el, hogy családja és barátai próbálták lebeszélni erről.
Vágólapra másolva!

Azért vállalta a miniszterelnök-jelöltséget, mert hisz abban, hogy lehet fordítani a pártok jelenlegi erősorrendjén - mondta az MTI-nek adott interjúban Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője. Az MSZP elnöksége és választmánya által közösen miniszterelnök-jelöltnek ajánlott Mesterházy azt mondta, egy politikusnak bizonyítania kell, hogy nem ijed meg a munkától, vállalja a kihívásokat is. Állna elébe egy miniszterelnök-jelölti vitának is - jelentette ki.

Az előkészítési folyamat során nem folytatott párton belüli kampányt, és amikor a döntés rá esett, egy hétig gondolkozott - mondta miniszterlnök-jelöltségéről. Családtagjai, barátai véleményét kérte ki, akik megpróbálták lebeszélni a jelöltség elvállalásáról, mondván, kedvezőbb pozícióból lehetne startolni egy-két év múlva, amikor a frakcióvezetőként elért eredményekre hivatkozhatna.

Bajnai Gordon miniszterelnökre a kampányban is számít a párt, segítségére szükség van, hogy elmagyarázza a válságkezelésben elért eredményeket - mondta Mesterházy. Arra a kérdésre, hogy szerinte mi lenne jövő tavasszal az MSZP számára jó eredmény, azt válaszolta: "a mostaninál jobb szereplés". Ez nem lehetetlen, négy-öt hónap a politikában hosszú idő, a Bajnai-kormány ennyi idő alatt változtatta meg az ország gazdasági, költségvetési helyzetét, az MSZP támogatásával megmentette az országot a csődtől és az összeomlástól - jelentette ki. Szerinte a következő időszak során a Fidesznek is változnia kell, realistábban kell megfogalmaznia ígéreteit.

A siker sokféle lehet, de egy csapat nem mehet úgy fel a pályára, hogy elégedett legyen a kis vagy a közepes vereséggel, a győzelemben kell hinnie - fogalmazott. "Állítom, hogy nincs lefutva ez a meccs, nem lehet azt tenni, hogy adjuk fel, csak ússzuk meg" - tette hozzá.

Mesterházy azt mondta, azt senki nem tudja az MSZP-ben eljátszani, hogy nincs köze az elmúlt nyolc évhez, azt vállalni kell: volt nagyon sok siker és számos tévedés is benne.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!