A hideg miatt szünetel a Margit híd felújítása

Vágólapra másolva!
Amíg nem emelkedig mínusz öt fok fölé a hőmérséklet, nem tudják folytatni a felújítási munkákat, mert a hideg miatt még hegeszteni sem lehet. A felújítás határidejéről már korábban is vita volt a kivitelező és a főváros közt.
Vágólapra másolva!

Határozatlan időre felfüggesztették a Margit híd felújítását csütörtök délelőtt - közölte az MTI-vel Gonda Ildikó, a felújítást végző Mh 2009 konzorcium projektvezetője. Az intézkedést a rendkívül hideg időjárással indokolta a társaság. Amíg nem emelkedik tartósan mínusz öt fok fölé a hőmérséklet, addig a munkálatokat nem tudják megkezdeni - mondta Gonda.

A hideg miatt sem a hegesztési, sem a lángvágási munkákat nem lehet szakszerűen elvégezni, a rögzítő csavarok fúrásához, illetve a régi pályaelemek feldarabolásához használt víz pedig megfagy, ami balesetveszélyes is. A Dunán erős a jégzajlás, emiatt a mentőcsónak sem tartózkodhat a vízen, pedig annak jelenléte kötelező. A parti műtárgyak felújítását ugyanakkor az időjárás nem befolyásolja.

A Margit hídon a múlt héten kezdték meg az új acél pályalemezek beemelését, amellyel előreláthatólag májusban végeznek. A felújítás határidejéről azonban továbbra is vita van a kivitelező és a megrendelő Fővárosi Önkormányzat között. A konzorcium ugyanis az eredeti, 2010. augusztus 21-i határidőt 72 nappal, decemberre tolná ki, akkortól lehetne a hídon közlekedni, míg a teljes felújítás 2011. márciusa helyett 2011. nyarán fejeződne be.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!