A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Tizennyolc SZDSZ-es segít be az MDF-nek Budapesten

Vágólapra másolva!
Támogatja az MDF-fel való együttműködést az SZDSZ budapesti választmánya - döntött pénteki ülésén a szabad demokrata testület. A budapesti választási listán az SZDSZ-nek várhatóan 18 jelöltje lesz, de a jelöltek személyéről még nem döntöttek.
Vágólapra másolva!

Az SZDSZ budapesti választmánya elfogadta az MDF budapesti választmányának a választási együttműködésről szóló ajánlatát - írja az MTI meg nem nevezett SZDSZ-es forrásokra hivatkozva. A szavazáson mindössze ketten voksoltak a választási együttműködés ellen, és öten tartózkodtak, 37 választmányi tag viszont rábólintott a két párt társulására.

Szabadai Viktor, az SZDSZ ügyvivője korábban azt mondta, a választmányi ülésen arról a 18 lehetséges képviselőjelöltről is beszélnek majd, akiket a megállapodás értelmében az SZDSZ indíthat a budapesti választókerületekben. Az MTI úgy tudja, hogy egyelőre a jelöltek személyéről még nem született döntés a választmányi ülésen.

Az MDF budapesti választmánya már január 20-án este döntött arról, hogy a fővárosban kész együttműködni az SZDSZ-szel. A szavazás egyhangú volt. Az egyik kerületi elnök szerint az ülésen arról is döntöttek, hogy az MDF fővárosi listáját egy "konszenzusos jelölt" vezethetné, a második helyen MDF-es, a harmadik és negyedik helyen SZDSZ-es politikus szerepelne. Lévai Zoltán, az MDF budapesti elnöke korábban az nyilatkozta, a terv szerint a 32 fővárosi egyéni választókerületből 17-ben SZDSZ-es, 14-ben MDF-es politikusok indulnak, egy helyen pedig konszenzusos jelölt lesz.

A két párt közötti országos választási együttműködésről az SZDSZ országos tanácsának kell döntenie.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!