Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Kutakodott az ügyészség a józsefvárosi rendőrkapitányságon

Vágólapra másolva!
A józsefvárosi rendőrkapitányságon tartott házkutatást szerdán a hivatali visszaélés miatt nyomozó ügyészség. Az országos rendőr-főkapitány szerdán rúgta ki a kerületi rendőrkapitányt, de azt nem tudni, hogy ez összefüggésben van-e az ügyészségi nyomozással.
Vágólapra másolva!

Házkutatást tartottak az ügyészek szerdán a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság épületében - erősítette meg a Független Hírügynökség kérdésére a Tv2 Tények információját a Fővárosi Főügyészség szóvivője. Skoda Gabriella mindössze annyit árult el, hogy az ügyészség hivatali visszaélés miatt indított büntetőeljárást, emiatt volt a házkutatás. Az ügynek gyanúsítottja egyelőre nincs.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a büntetőeljárás összefüggésben van-e a VIII. kerületi rendőrkapitány megbízatásának visszavonásával. A Budapesti Rendőr-főkapitányság ugyanis szerdán közölte, hogy a fővárosi rendőrkapitány javaslatára Bence József országos rendőrfőkapitány szerdai hatállyal, indoklás nélkül visszavonta Práger Ferenc vezetői megbízatását. A VIII. kerületi kapitány mellett szintén visszavonta a megbízatását Hangyási Sándor, II. kerületi kapitánynak is. A két kapitány kérte nyugállományba helyezését.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről