Kirabolták a BKV-sztrájkbizottság elnökének irodáját

Vágólapra másolva!
Csütörtökre virradó éjjel kirabolták Földényi György, a BKV-sztrájkbizottság elnökének irodáját, ahonnan pénzt és valószínűleg iratokat vittek el. Földényi szerint politikai indíttatású támadás történt ellene és a szakszervezet ellen.
Vágólapra másolva!

Csütörtökre virradó éjjel feltörték és kifosztották a BKV-sztrájkbizottság elnökének - a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (BKSZSZ) egyik vezetőjének - irodáját a Dél-pesti Autóbuszgarázsban. Földényi György egyik munkatársnője csütörtökön reggel vette észre a betörést.

A betörők a fiókokat, iratokat kiborogatták a földre, megtalálták a páncélszekrény kulcsát is. A páncélszekrényből két pénzkazettát vettek ki, azokat feltörték és elvitték a benne lévő pénzt - mondta a Független Hírügynökségnek Földényi, aki az elmúlt napok kollektív szerződéssel kapcsolatos tárgyalásai idején a BKV sztrájkbizottság elnöke volt.

Azt nem tudni, pontosan mennyi pénzt vittek el, de körülbelül félmillió forint körüli összegről lehet szó. Most nézik át, hogy az iratok közül mi tűnt el, a reggeli órákban még a rendőrök is a helyszínen dolgoztak - mondta Földényi, aki szerint politikai indíttatású támadás történt ellene és a szakszervezet ellen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!