Műtőasztalon ébredt fel a szívdonor férfi

Vágólapra másolva!
Az orvosok szerint a férfi teste mozgott a műtét alatt, könnyek folytak a szeméből, és végül magához tért.
Vágólapra másolva!

Rémálomszerű élményben volt része egy csapat műtőorvosnak, akiket azzal a feladattal bíztak meg, hogy az agyhalottnak nyilvánított  Thomas TJ Hoover szívét távolítsák el a testéből, hogy azt felhasználhassák egy másik páciensnél - írja a Bors. A műtét során ugyanis a tanúvallomások alapján a szervdonor magához tért, és ezért kétségbeestek az egészségügyi szakemberek. A beavatkozást állítólag csak azután hagyták abba, hogy néhány dolgozó ellenállt a szervadományozó cég kérésének és nem folytatták a műtétet. 

Állításuk szerint Thomas teste mozgott a műtét alatt, könnyek folytak a szeméből, és végül magához tért.

Thomast kábítószer-túladagolás miatt a Kentucyban található Richmond kórházba szállították 2021 októberében. A férfi olyan rossz állapotba került, hogy az orvosok agyhalottnak nyilvánították. A férfi teste és szervei azonban működőképesek és hibátlanok voltak, így az orvosi csapat úgy döntött, hogy eltávolítják a szívét, miután a férfi korábban aláírta, hogy halála esetén felhasználhatják a szerveit. Arra azonban ők sem számítottak, hogy Thomas magához tér a műtőasztalon. A műtétet végző KODA (szervátültetési és szervadományozási hálózat) egyik alkalmazottja így nyilatkozott az esetről:

Állítólag az asztalon dörömbölt a páciens. Ez mindenkinek a legrosszabb rémálma igaz? Életben lenni a műtét alatt, miközben tudatában van annak, hogy valaki éppen felvágja és kifogja venni egy szervét. 

Egy másik KODA dolgozó Natasha Miller is leírta a tapasztalatait az üggyel kapcsolatban:

Körbe-körbe mozgott, vergődött. Aztán amikor odamentünk hozzá, láttuk, hogy potyognak a könnyei. Láthatóan sírt

 

 - kezdte beszámolóját a nő, majd így folytatta - 

A koordinátor ezután kíméletlenül követelte, hogy keressenek egy másik orvost, aki befejezi a műtétet. Az egész életemet a szervadományozásnak és a szervátültetésnek szenteltem, de nagyon ijesztő a számomra, hogy ilyen dolgok megtörténhetnek. 

A műtét végül időben befejeződött, és a sérült férfi életben maradt, azonban maradandó károsodást szenvedett a szervezete, ami miatt a mai napig baj van a memóriájával, a járásával és a beszédével. Az áldozat családja vizsgálatot követelt. A KODA tagadja, hogy hagyták volna, hogy egy élő ember szervét távolítsák el.

Soha senkit nem kényszerítettünk rá a KODA-nál, hogy élő betegektől gyűjtsön szerveket. A KODA nem használ élő betegeket, és soha nem is vette rá a csapat semelyik tagját erre. 

A Kentucky-i főügyészség és az Egyesül Államok Egészségügyi Szolgálata jelenleg is vizsgálja az állítólagos ügyet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!