A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

A budapesti MDF-esek nem is látták a jelölti névsort

Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzet szerint az MDF budapesti választmánya nem is látta fővárosi képviselőjelöltek névsorát, mielőtt megszavazta. Lévai Zoltán budapesti elnök szerint a választmány nem nevekről döntött, hanem "elvi megállapodásról az SZDSZ-szel".
Vágólapra másolva!

Az MDF budapesti választmánya nem látta, így nem is fogadta vagy utasította el azt a névsort, amelyen a párt fővárosi egyéni képviselőjelöltjei szerepelnek, erre pedig az alapszabály szerint szükség lett volna - írja a szerdai Magyar Nemzet. Az alapszabály szerint a budapesti, a megyei választmányok "döntenek az egyéni választókerületekben induló képviselőjelöltek személyéről".

Lévai Zoltán, a budapesti MDF elnöke elismerte, hogy a budapesti vezető testület nem döntött a nevekről, hanem mindössze "a szabad demokratákkal való elvi együttműködésről". Lévai szerint a választmány "átruházta" a névsor összeállításának lehetőségét a pártelnökségre. A fővárosban 32 körzetből 14-ben állít jelöltet az MDF, 17 helyen az SZDSZ, egy helyen pedig konszenzusos jelölt indul (erről bővebben itt olvashat).

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!