Svájc
ÉLŐ
Olaszország

HÉV-kijelzők miatt is feljelentést tett a BKV vezérigazgatója

Vágólapra másolva!
Újabb feljelentést tett Kocsis István, a BKV vezérigazgatója a társaságnál történt visszaélések miatt. Ezúttal  a HÉV békásmegyeri állomásának kijelzőiről szóló szerződést találta gyanúsnak az ezt vizsgáló BKV-s bizottság. A szerződések miatt már több mint kéttucatnyi feljelentés született.
Vágólapra másolva!

Feljelentést tett szerdán Kocsis István, a BKV Zrt. vezérigazgatója a HÉV békásmegyeri kijelzőiről szóló szerződés ügyében - közölte szerdán kora délután Tomasitz István, a közlekedési társaság jogi igazgatója a Fővárosi Közgyűlés BKV-ügyeket vizsgáló bizottságának ülésén. A bizottság szerdai ülésén többek között meghallgatja Székely Gábor korábbi felügyelőbizottsági elnököt, valamint Demszky Gábor főpolgármestert, illetve helyettesét, Ikvai-Szabó Imrét (a meghallgatást itt kísérheti figyelemmel).

A BKV által kötött gyanús szerződéseket vizsgáló bizottság eddigi tevékenysége során 27 feljelentést tett. A hét elejéig az összesen 1500 gyanús szerződés közül 250-et vizsgáltak át, ennek több mint ötödében merült fel, hogy visszaélések történtek, több feljelentést kívánnak tenni a héten is (erről bővebben itt olvashat).

A BKV-nál kipattant csalásgyanús ügyek miatt a múlt héten lemondott több politikai tisztségéről Hagyó Miklós, korábbi MSZP-s főpolgármester-helyettes, aki a BKV-t is felügyelte. Demszky Gábor hétfőn sajtótájékoztatón ismerte be, hogy az ő felelőssége is felmerül a BKV-nál kialakult helyzet miatt (erről bővebben itt olvashat). A gyanús szerződsek miatt a társaság több vezető munkatársát is meggyanúsították többek között hűtlen kezeléssel. Előzetes letartóztatásba került Z. Tibor, a BKV korábbi kommunikációs főosztályvezetője, illetve Mesterházy Ernő főpolgármesteri tanácsadó. Regőczi Miklóst, a BKV Zrt. korábbi vezérigazgató-helyettesét házi őrizetbe helyezték.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről