A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Helikopter segítségével fogtak el 13 ukrán határsértőt Szabolcsban

Vágólapra másolva!
13 ukrán cigarettacsempészt fogtak el hétfőre virradó éjjel Tiszabecsnél. A határsértőkre egy hőkamera segítségével figyeltek fel. A járőrök közeledése miatt elrejtőző férfiakat nyomkövető kutyák és egy helikopter segítségével fogták el.
Vágólapra másolva!

A Készenléti Rendőrség helikopterének segítségével fogtak el 13 ukrán határsértőt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében hétfőre virradó éjjel - közölte a térségi rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel. "A határsértőkre Tiszabecs térségében a Kölcsei Határrendészeti Kirendeltség hőkamerájának kezelője figyelt fel, ő irányította a helyszínre a járőröket" - mondta Fülöp Gergely.

A százados tájékoztatása szerint a járőrök közeledésére a csoport tagjai elszaladtak és elrejtőztek a területen, de nyomkövető kutya segítségével és alapos terepkutatással hat külföldit sikerült elfogni. Mivel felmerült annak gyanúja, hogy ennél többen vannak a határsértők, a határrendészek a Készenléti Rendőrség közelben szolgálatot teljesítő helikopterének a segítségét kérték a kutatáshoz.

A légtérből az éjjel is látó hőkamera további hét embert fedezett fel, amint azok az avar alá próbáltak elrejtőzni a kutatók elől. A leszálló helikopter személyzete és a földi keresőcsapat végül közösen fogta el a bujkálókat - jegyezte meg a szóvivő, aki hozzátette, hogy az előállított 13 ukrán állampolgár ellen a Kölcsei Határrendészeti Kirendeltség indított idegenrendészeti eljárást. Az információk szerint a határsértő férfiak cigarettát csempésztek, ezért az eljárásba bevonják a vám- és pénzügyőrséget is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!