Katolikus kollégistákat vertek meg Nyíregyházán

Vágólapra másolva!
Három diákot vert meg négy férfi egy nyíregyházi katolikus kollégiumban szombaton. A rendőrség előállított két fiatalkorú gyanúsítottat vasárnap délután, és keresnek egy középkorú férfit is.
Vágólapra másolva!

Diákokat vertek meg egy katolikus gimnázium kollégiumában Nyíregyházán szombaton. A tanulók közül hárman könnyű sérülésekkel kerültek kórházba - közölte a megyei rendőrség. A kollégiumban szombaton tört ki verekedés.

A rendőrség összesen négy embert keresett nagy erőkkel garázdaság miatt, végül közülük vasárnap délután elfogott és előállított a rendőrség két fiatalkorú gyanúsítottat - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője, Fülöp Gergely. Egy harmadik verekedőt, egy középkorú férfit is azonosítottak, akit más hatóság is köröz, ellene elfogatóparancsot adtak ki. A negyedik verekedőt még nem azonosították.

A kollégiumba négy személy rontott be szombaton, és nekiesett három 16-19 éves diáknak, akiket ütöttek, rúgtak, sőt egyiküket egy falról leeső szentkép keretével is hátba vágták. Az elkövetők végül elmenekültek, amikor a portás a nevelőtanárért szaladt. Kiderült, hogy a verekedők már előtte is belekötöttek a kollégiumba tartó fiúkba, majd amikor azok bementek az épületbe, a kötözködők két további társukkal - köztük egy középkorú férfivel - utánuk mentek, és verekedni kezdtek.

A középkorú férfiról kiderült, hogy már más hatóság is körözi, ellene elfogatóparancsot adtak ki. A másik két elkövető azonosítása még tart.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről