Bankrablót fogott egy szabadnapos rendőr az egyik pesti plázában

Vágólapra másolva!
Bankfiókot próbált meg kirabolni egy férfi a fővárosban, egy VI. kerületi bevásárlóközpontban szombat délután. Egy a helyszínen tartózkodó, szabadnapos rendőr fogta el a biztonsági őrök segítségével.
Vágólapra másolva!

Az egyik biztonsági céghez érkezett szombat délután riasztás, amely szerint Budapesten, a VI. kerület egyik bevásárlóközpontjában lévő pénzintézetben rablást kíséreltek meg - derül ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleményéből.

Az eddigi adatok szerint egy férfi ment be délután a bankfiókba, és egy papírlapot csúsztatott az alkalmazott elé, melyen az állt, hogy a bevételt követeli. Az alkalmazottnak sikerült megnyomnia a pánikgombot, mire a férfi megpróbált elmenekülni.

A helyszínen tartózkodott a BRFK XIII. kerületi rendőrkapitányságának egyik szabadnapos munkatársa, akinek gyanús lett a férfi viselkedése és ruházata, hiszen sapkát, sálat, kesztyűt viselt. A szolgálaton kívüli rendőr a helyszínre érkező biztonsági őrök segítségével elfogta a férfit. A férfi ruházatát átvizsgálták, és egy kést találtak nála.

A TV2 Tények című műsora úgy értesült, hogy a rabló egy katonatiszt, azonban az információt sem a Honvédelmi Minsiztérium, sem a rendőrség nem erősítette meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!