Feljelentést tett egy magánszemély Pécs főterének felújítása miatt

Vágólapra másolva!
Szabálytalanságokat vélt fölfedezni egy magánszemély a pécsi főtér felújításának előkészületeivel kapcsolatban, kifogásolta a munkavégzés és a felhasznált anyagot minőségét is, ezért feljelentést tett az ügyészségen. A rendőrség április elsejéig dönti el, elrendeli-e a nyomozást.
Vágólapra másolva!

Feljelentést tett az ügyészségen egy magánszemély a pécsi Széchenyi tér felújítása miatt, amely az Európa Kulturális Fővárosa program keretében folyik. Jekyné Wohlfarth Zsuzsanna, a pécsi rendőrkapitány helyettese azt mondta: a városi ügyészség feljelentés-kiegészítést rendelt el az ügyben, a teendőkkel pedig a városi rendőrkapitányságot bízta meg. Az ügyészség külön feladatokat írt elő a rendőrség számára, hogy eldönthető legyen, fennáll-e vagy sem bűncselekmény gyanúja. A rendőrség április 1-ig dönthet a nyomozás elrendeléséről.

Jekyné Wohlfarth Zsuzsanna a feljelentés részleteire nem kívánt kitérni. Az MTI úgy értesült: a magánszemély a főtér átépítésének előkészületeivel, a kivitelezésre kiírt pályázattal kapcsolatban vélt szabálytalanságokat felfedezni, kifogásolja továbbá a felhasznált anyagok és a munkavégzés minőségét is.

Forrás: MTI/Kálmándy Ferenc

Papp Judit, Pécs főjegyzője azt mondta: a rendőrség már megkereste az önkormányzatot, amely a kért iratokat átadta a nyomozóknak.

A Széchenyi tér több közeli utcával és térrel együtt az EKF-program beruházásai keretében, mintegy kétmilliárd forintból újul meg. A főteret a szilveszteri rendezvények és a januári EKF-megnyitó miatt már tavaly átadták, a fejlesztés teljes egészében azonban csak idén tavasszal fejeződik be.

A téren megszűnik a parkolás, megerősítik, kicserélik a burkolatot, a járművek helyét különböző élményelemek, köztük zenélő kövek veszik át, és elvégzik a teljes akadálymentesítést is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről