Négy éven belül múzeumi negyedet szeretne a Fidesz

Vágólapra másolva!
Múzeumi negyedet szeretne létrehozni a Fidesz a Nyugatinál, a korábbi kormányzati negyed helyén. A koncepció Tarlós Istvánnak, a Fidesz a leendő főpolgármester-jelöltjének a programjában szerepel. A tervek szerint a múzeumi negyedet egy kormányzati ciklus alatt hoznák létre.
Vágólapra másolva!

A Fidesz múzeumi negyedet szeretne létrehozni a Nyugatinál, a korábbi kormányzati negyed helyén - írja Tarlós Istvánnak, a Fidesz fővárosi frakcióvezetőjének október végén nyilvánosságra hozott programjára hivatkozva a Népszabadság.

Tarlós a Fidesz főpolgármester-jelöltje lesz ősszel az önkormányzati választásokon. Tarlós a Népszabadságnak azt mondta: a múzeumi negyedet már az első ciklusban szeretnék elindítani. Ha kell, magántőke bevonásával - tette hozzá. A politikus szerint tervek már vannak, költségvetése még nincs a megálmodott új múzeumi negyednek.

Az elképzelések szerint itt lehetne elhelyezni például a Néprajzi Múzeumot, illetve a Modern Magyar Művészetek Múzeumát. A múzeumi negyedhez tartozna egy Európa Ház is, ahol az uniós nemzetek létrehozhatnának egy-egy saját kulturális-turisztikai-gasztronómiai centrumot kiállítótteremmel, vendéglővel, információs központtal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!