Egy autótolvaj-banda hatodik tagját is elfogta a rendőrség

Vágólapra másolva!
Már a hatodik tagját fogta el a rendőrség annak az autótolvaj-bandának, amelyik új alvázszámot szerkesztett a lopott kocsikra, majd honosítás után gyakorlatilag újra forgalomba helyezték őket. A kocsikat aztán kivitték az országból és eladták.
Vágólapra másolva!

A közelmúltban felgöngyölített autólopási-ügy újabb gyanúsítottját fogta el a rendőrség. A társaság tagjai átalakítottak, honosítottak, majd forgalomba helyeztek lopott kocsikat. Az ügynek már hat gyanúsítottja van.

A banda módszere az volt, hogy ellopták a kocsikat, átalakították az alvázszámukat, honosították, majd forgalomba helyezték. Így gyakorlatilag duplikálták az autókat. Ezekre a későbbi "tulajdonosok" hitelt vettek fel, így miután a kocsit a banda külföldre vitte, bejelentették a rendőrségen, hogy eltűnt. Az országból kivitt kocsikat ezután eladták.

Kezdetben három ember került a rendőrség látókörébe, őket március elején fogták el. A házkutatások alatt két körözött, nagy értékű kocsit is találtak a rendőrök, de olyan eszközökre is bukkantak, amelyeket a kocsik legalizáláshoz használtak, például rendszámtáblákat, hamis iratokat.

Időközben a nyomozók tudomására jutott, hogy egy ürömi férfi intézte az autók műszaki vizsgáztatását - erről április 8-án számolt be a rendőrség. A rendőrök egy nagy értékű kocsi átadásakor csaptak le a férfira, ekkor fogták el társát is. Az említett autóról kiderült, hogy a műszaki adatait, papírjait is meghamisították. Az ürömi férfi egyébként nagy valószínűséggel más bandáknak is segített kocsik vizsgáztatásában.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vasárnapi tájékoztatása szerint újabb férfi került a nyomozók látókörébe. Ő a gyanú szerint megvásárolta a duplikált járművek egy részét, majd kapcsolatait kihasználva külföldi üzletembereknek adta tovább azokat, méghozzá jelentős haszonnal. A férfire hétfőn, egy gyorsétteremnél csaptak le, majd őrizetbe vették. Az ügy hat gyanúsítottja jelenleg előzetes letartóztatását tölti.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!