Több mint 900 kitelepített még nem mehetett haza az árvíz miatt

Vágólapra másolva!
1503 kilométernyi folyószakaszon még mindig árvízvédelmi készültség van, és 921 kitelepített még nem térhetett vissza otthonába. Több mint 300 épület dőlt össze vagy vált lakhatatlanná - közölte a katasztrófavédelem.
Vágólapra másolva!

Továbbra is van még 921, az árvíz miatt kitelepített ember, aki nem térhetett vissza otthonába. Összesen 135 település lakói élnek még otthonuktól távol - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Borsod megyében összesen 427 embert érint még a kitelepítés.

A vízügyi szolgálat a folyókon összesen 1503 kilométeren továbbra is fenntartja az árvízi készültség valamilyen fokát. A belvízzel elöntött terület összesen 145 ezer hektár, ebből 70 ezer hektár vetés- és szántóterület.

A katasztrófavédők szerint az elmúlt egy napban 67 településen kellett továbbra is az ár- és belvíz ellen védekezni, ebből a legtöbb település - összesen 38 - Jász-Nagykun-Szolnok megyében volt. A védekezésben összesen 3337 ember vett részt.

A hétfő reggeli összesítés szerint az elmúlt hetkben az árvíz és belvíz miatt összesen 351 épület dőlt össze, vagy károsodott súlyosan. Csak Borsod megyében 295 épület vált lakhatatlanná.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!