Lopott Ferrari-ritkaságot foglaltak le a román határon - kép

Vágólapra másolva!
Ritkaságnak számító luxus-Ferrarit foglaltak le a nagylaki rendőrök, miután kiderült, hogy nemzetközi körözés alatt áll. A 60 millió forint értékű sportkocsit Svájcból lopták, és Romániába akarták kivinni, sikertelenül.
Vágólapra másolva!

Egy limitált szériájú Ferrari-sportkocsit foglaltak le a rendőrök a nagylaki határátkelőnél vasárnap este - közölte a rendőrség hétfőn. A határon visszatartott luxusautóból mindössze 499-et gyártottak a világon, és a svájci hatóságok körözték, mert három nappal korábban, szeptember 23-án lopták el Svájcból.

A luxusautót egy 41 éves aradi férfi vezette, aki a nagylaknál akarta Románia felé elhagyni az országot. Az útlevélkezelőnek gyanússá vált a nagy értékű jármű, ezért alapos ellenőrzés alá vonta a kocsit - áll a rendőrség közleményében. A lekérdezés után a Schengeni Információs Rendszer jelezte, hogy az autó körözés alatt áll, ezért lefoglalták. Az intézkedő rendőrök felvették a kapcsolatot az ORFK schengeni kapcsolattartó egységével, akik megteszik a további lépéseket az ügyben.

A rendőrség szerint a lefoglalt kocsi a Ferrari Scuderia Spider 16M limitált szériájából való, amelyet a Ferrari 16. világbajnoki győzelme alkalmából készítettek. A kocsi becsült értéke mintegy 60 millió forint.

Forrás: ORFK
A lefoglalt sportkocsi

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!