A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Vasárnap estig munkát adott a tűzoltóknak az eső

Vágólapra másolva!
Több mint hétszáz alkalommal riasztották a tűzoltókat a hétvégén a pénteki és szombati esők miatt. Kertek, pincék kerültek víz alá, a Békés megyei Kondoroson a víz a lakásokba is befolyt.
Vágólapra másolva!

Körülbelül száz helyszínen kellett vizet szivattyúzniuk a tűzoltóknak vasárnap, a korábbi napokban hullott sok csapadék miatt. A Békés megyei Kondoros mélyebben fekvő részein csak estére végeztek a munkával. Töttős Györgyi, az országos katasztrófavédelem szóvivője hétfőn azt mondta: a pénteki és szombati esők miatt országos szinten, összesen körülbelül 760 alkalommal riasztották a tűzoltókat, ezek közül körülbelül 100 feladat vasárnapra húzódott át, leginkább kertek, pincék kerültek víz alá.

Szombaton az esti órákban a Pest megyei Aszódon egy támfal sérült meg, a statikus szakember döntése alapján két házból el kellett költözniük a lakóknak. Öten a helyi evangélikus kollégiumban töltötték az éjszakát, ketten pedig rokonokhoz mentek.

A Békés megyei Kondoroson a víz nemcsak a kertekbe, pincékbe, hanem a lakásokba is befolyt. A vizet a tűzoltók délelőtt 11 órára kiszivattyúzták, ám a település mélyebben fekvő részein estig tartott a munka. Kitelepíteni senkit nem kellett. Az esőzés főleg Pest, Bács-Kiskun, Heves, Nógrád megyében, illetve a főváros XVII. és XXI. kerületében, Csepelen okozott gondot a hétvégén.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!