Pintér: Júniusig újjáépül a vörösiszap sújtotta térség

Vágólapra másolva!
Az ajkai vörösiszap-katasztrófában érintett települések helyzete jövő év június 30-ig véglegesen rendeződhet - jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter.
Vágólapra másolva!

Június 30-ig véglegesen rendeződhet a vörösiszap-katasztrófával sújtott települések helyzete - mondta a belügyminiszter az MTI-nek adott interjújában. Pintér Sándor azt mondta, a térségre rá sem lehet majd ismerni. "Június 30-ára újjáépítjük a térséget és pótoljuk az anyagi veszteséget" - tette hozzá. Ne felejtsük el, hogy én Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is elmondtam, hogy október 31-ig újjáépítünk mindent. És napra pontosan október 31-éig minden meglett" - emelte ki.

A belügyminiszter elmondta, hogy tárcájának az uniós elnökség idején, 180 nap alatt kell majd kétszázhatvan hivatalos rendezvényt biztosítania. "A szellemi tőkénk megvan a lebonyolításhoz, remélem, a felszereltségünk is meglesz hozzá" - mondta a miniszter. Pintér Sándor szerint főleg a Ferihegyi repülőtér és a rendezvények helyszínei között lesznek lezárások, de ezekről mindig tájékoztatni fogják a nyilvánosságot.

Pintér Sándor beszélt a rendőri érdekképviseleti szervekkel kialakított kapcsolatáról is. Konfliktusos kérdés például az állomány új ellenőrzési mechanizmusának vagy a korai nyugállományba vonulásnak a kérdésköre. A belügyminiszter szerint egyetlen becsületes rendőrnek sincs félnivalója, a feddhetetlenségre vonatkozó szabályozás a rendőrség tekintélyének helyreállítása érdekében született. Azt azonban hangsúlyozta: nem tudja elfogadni, hogy pusztán egy átszervezésnek köszönhetően 30-40 éves emberek menjenek el nyugdíjba."Én azt gondolom - és ebben jó példával járok elöl a korom miatt -, hogy aki hasznos tud lenni a társadalomban, az bizony kicsit dolgozzon még" - jegyezte meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!