A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:30TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

Sírrablók csaptak le három somogyi falura

Vágólapra másolva!
Napokon át fosztogatták három Somogy megyei település temetőit ismeretlenek. Több mint száz kővázát és szobrot loptak el, csak az antik stílusú díszeket válogatták ki.
Vágólapra másolva!

Temetőket fosztogattak az ünnepek előtt három egymással szomszédos Somogy megyei településen. Somogyzsitfáról, Szőkedencsről és Csákányról összesen több mint száz kővázát és kőszobrot loptak el. Az érintett önkormányzatok százezer forint nyomravezetői díjat ajánlottak fel - közölte csütörtökön Komári József, Szőkedencs polgármestere.

A legnagyobb kárt Szőkedencsen okozták a tolvajok, innen hatvan sírról lopták el a vázákat és a szobrokat. Csákányban tizenhat sírról vitték el a díszeket, míg Somogyzsitfán hat vázát és Mária-szobrot loptak el az ünnepek előtti héten, nyilatkozta Komári József. A helyiek értesítették a történtekről a polgármestereket, akik feljelentést tettek az ismeretlen tettesek ellen a marcali rendőrkapitányságon. Az önkormányzatok úgy döntöttek, közösen százezer forintot ajánlanak fel a nyomravezetőnek.

A lakosok szerint az elkövetők megrendelésre cselekedtek, mert ilyen mennyiségű lopott holmit csak többen és teherjárművel tudtak elszállítani. A feltételezést támasztja alá az is, hogy a tolvajok még válogattak is, mert csak az antik stílusú vázákat vitték el, mondta a szőkedencsi polgármester. Úgy tudja, a marcali rendőrök a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak segítségével keresik az elkövetőt.

Szőkedencsről már egy egyméteres Jézus-szobrot is elloptak két hónapja. Az elmúlt időben több somogyi település temetőjét is kifosztották, így a többi között a böhönyeit, a tapsonyit és a sávolyit is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!