Egyelőre nem épül pláza a Bécsi utcában

Vágólapra másolva!
Visszavonta a bontási engedélyre beadott kérelmét a fővárosi Bécsi utcai Új Városközpont beruházója. A cég azzal indokolta a döntést, hogy tovább fejlesztik az építési projektet.
Vágólapra másolva!

Egyelőre nem kezdik meg annak a három Bécsi utcai épületnek a bontását, amelyeknek a helyén új bevásárlóközpont épülne Budapesten. A beruházó, Csipak Acquisitions Zrt. úgy döntött, hogy visszavonja a főváros V. kerületéhez benyújtott bontási engedély kérelmét. A cég döntését az előzte meg, hogy a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) előzetes szakhatósági állásfoglalás alapján december 29-én azt közölte, hogy a bontási engedélyt nem adják ki.

A beruházó Csipak Acquisitions Zrt. közleményében úgy fogalmazott, hogy nem értenek egyet a KÖH döntésével, mert szerintük az ellentmond a hivatal által 2008-ban kiadott szakhatósági állásfoglalásával. Abban az állt, hogy a Bécsi utcai épületek közül kettő nem áll műemlékvédelem alatt, ezért bontható és az Új Városközpont - Zeppelin projekt megvalósítható. A cég közleményében azt is írja, hogy figyelembe veszik az V. kerületi önkormányzat javaslatát, és továbbfejlesztik az Új Városközpont építészeti terveit.

Korábban az LMP tiltakozott a Bécsi utca 10. szám alatti Fischer-házként ismert épület lebontása ellen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!