Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Eljárás indult az In-Kal Security által megfigyelt bíró ügyében

Vágólapra másolva!
Büntetőeljárást indított az In-Kal Security által megfigyelt bíró ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség - tájékoztatta Fazekas Géza szóvivő a Magyar Nemzetet.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet szombati számában arról ír, hogy büntetőeljárást indított az ügyészség annak a bírónőnek az ügyében, akit magánnyomozati módszerekkel figyelt meg az In-Kal Security. A főügyészség szóvivője a lapnak azt mondta, hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanújával indult nyomozás, miután a bírónő feljelentést tett.

A lap emlékeztet, hogy Papcsák Ferenc volt elszámoltatási kormánybiztos tavaly szeptemberben feltárta, hogy az In-Kal Security Kft. 2007-ben megbízást kapott az IDT Hungary Zrt-től, hogy figyelje meg a céggel munkaügyi perben álló B. Zsoltot. Az In-Kal feltérképezte B. Zsolt baráti és üzleti kapcsolatrendszerét. Kiderült az is, hogy az In-Kal megfigyelte a férfi feleségét is, aki a Pesti Központi Kerületi Bíróság bírónője. Az In-Kal jelentése szerint azt figyelték, hogy a bírónő pártatlan döntéseket hoz-e gazdasági ügyekben. A bírónő ebben az ügyben tett felejentést, és emiatt indított most büntetőeljárást a Központi Nyomozó Főügyészség.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről