A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNMárton Anna
11:40VívásAnna Marton-Lucia Martin-Portugues
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Magyar Nemzet: Kivonták a forgalomból a Diagon H1N1-tesztjeit

Vágólapra másolva!
Az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal (EEKH) alkalmatlanság miatt kivonta a forgalomból a Diagon Kft. H1N1-tesztjeit - írja a szerdai Magyar Nemzet. A döntés jogerős.
Vágólapra másolva!

Kivonta a forgalomból a H1N1 vírus felismerésére létrehozott tesztek közül a Diagon Kft. termékeit az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal. A Magyar Nemzet írása szerint a gyártó a 2009 nyarán bemutatott H1N1-tesztjeivel kapcsolatban kétórás rekordidő alatt száz százalékos pontosságot ígért.

Az EEKH tavaly augusztusban indított piacfelügyeleti eljárást a Diagon Kft. tesztjei miatt, és a vizsgálatok befejezéséig felfüggesztette ezek forgalmazását. A most befejeződött vizsgálat nem engedélyezte a tesztek újbóli forgalomba kerülését, egyebek mellett azért, mert a teljesítőképesség-értékelés nem felel meg a követelményeknek. Az EKKH a vizsgálati hely megjelölésénél is talált hiányosságokat.

A Diagon Kft. valótlannak nevezte a Magyar Nemzetben megjelent állítást, miszerint a H1N1 tesztjük alkalmatlan az újinfluenza-vírus kiszűrésére. A vállalat szerdai közleménye szerint a teszt hibátlan, azzal kapcsolatban semmilyen szakmai kifogás nem vetődött fel. A cég szerint az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal valóban felfüggesztette a teszt forgalmazását, de ezt adminisztratív, eljárási hiányosságokkal indokolta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!