MN: Iratokat foglaltak le a kiskunhalasi pszichiátrián

Vágólapra másolva!
A rendőrség házkutatást tartott, és dokumentumokat tartott a kiskunhalasi pszichiátrián - írja pénteki számában a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, az intézmény vezetőjét és egy másik dolgozóját sikkasztással, csalással és okirat-hamisítással gyanúsítják.
Vágólapra másolva!

Házkutatást tartottak a Kiskunhalasi Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonában, ahol a nyomozók dokumentumokat foglaltak le - erősítette meg Nánási László, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség vezetője a Magyar Nemzetnek. A lap pénteki számában megjelent cikk szerint a rendőrség S. Ilona, az intézet vezetője és egy másik dolgozó ellen gyűjt adatokat, mindkettejüket sikkasztással, csalással és okirat-hamisítással gyanúsítják.

A Magyar Nemzet úgy tudja, korábban egy rutinellenőrzés során a megyei önkormányzat tárt fel a pszichiátrián az üzemanyag-elszámolás terén visszásságokat, emiatt 2010-ben a rendőrség már kihallgatta gyanúsítottként S. Ilonát és az intézmény belső ellenőrét.

2010 januárjában két, azóta már nem ott dolgozó ápoló tett feljelentést, arra hivatkozva, hogy a pszichiátrián több kollégájuk is brutálisan ütlegelt betegeket, fajtalankodott velük, zsarolta és emberi méltóságukban megsértve, különböző szexuális műsorok előadására bírta őket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!