Őrizetbe vettek egy ügyészre támadó budaörsi férfit

Vágólapra másolva!
Az ellene folyó büntetőeljárásban a vádat képviselő ügyészre támadt egy férfi Budaörsön. A trágár szavakkal fenyegetőző férfit őrizetbe vették, és hivatalos személy elleni erőszak miatt is eljárást indítottak ellene.
Vágólapra másolva!

Hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt vett őrizetbe és hallgatott ki pénteken a Központi Nyomozó Főügyészség egy budaörsi férfit, aki múlt vasárnap rátámadott egy ügyészre. A főügyészség közleménye szerint Cs. Gyula egy élelmiszerboltban futott össze az ügyésszel, aki a vádat képviselte egy másik, ellen és társai ellen önbíráskodás kísérlete és könnyű testi sértés miatt folyó eljárásban.

A férfi előbb hangosan szidalmazni kezdte az ügyészt, majd megfogta a nyakát. Az ügyész hiába szólította fel, hogy fejezze be a dühöngést, a férfi az üzletből távozó ügyésznek újra nekitámadt, tovább szidalmazta és igyekezett a parkolóban őt fellökni, majd trágár szavakkal megfenyegette. "Te geci, te is rajta vagy a listámon! Ki leszel csinálva!" - mondta a férfi, majd autóval elhagyta a helyszínt.

Cs. Gyula az őrizetbe vétel és a gyanúsításközlés ellen panaszt jelentett be, tagadva a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye emlékeztet rá, hogy hivatalos személy elleni erőszak bűntettének minősül - egyebek mellett - az a magatartás is, ha valaki a hivatalos személyt az eljárása miatt bántalmazza.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről