Előzetesbe került a Velencén diploma nélkül praktizáló fogorvos

Vágólapra másolva!
Akár három év börtönt is kaphat az a velencei férfi, aki évek óta orvosi diploma nélkül dolgozott fogorvosként. A kiterjedt pacientúrával rendelkező férfit pénteken helyezték előzetes letartóztatásba, a nyomozók kuruzslással gyanúsítják.
Vágólapra másolva!

Elrendelte a Székesfehérvári Városi Bíróság az orvosi diploma nélkül fogorvosi tevékenységet végző velencei fogtechnikus előzetes letartóztatását. Asszisztensnőjével szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el - közölte a rendőrség. A férfi ellen két hónapja indítottak nyomozást.

A rendőrök akkor érték tetten a férfit a velencei házának egyik helyiségében kialakított magánrendelőben, amikor éppen fogorvosi beavatkozást végzett egy fiatalembernél, miközben több páciens kinn várakozott. A rendelkezésre álló adatok alapján a férfinak kiterjedt páciensi köre volt, akik rendszeresen visszajártak hozzá fogorvosi kezelésekre.

A férfi házában lefoglaltak egy kompletten felszerelt fogorvosi rendelőt, valamint fogászati eszközöket és okirati bizonyítékot. Vizsgálják a fogászati beavatkozásokkor használt eszközök, gyógyszerek beszerzési vonalát, és ellenőrzést végeznek az elvégzett tevékenységekért kapott anyagi ellenszolgáltatások ügyében is.

A jogszabály szerint azt, aki "a kuruzslást orvosi gyakorlatra jogosultság színlelésével " követi el, három évig tartó szabadságvesztést is kaphat. Aki pedig jogosulatlanul vagy rendszeresen az orvosi gyakorlat körébe tartozó tevékenységet fejt ki, egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel sújtható.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!