Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Schmitt is a témavezetőit hibáztatta

Vágólapra másolva!
Az államfő találkozott a doktori dolgozatát bíráló bizottság elnökével, témavezetőit hibáztatta, és jóhiszeműségét hangoztatta - állítja Fluck Ákos, a bizottság egyik tagja, aki különvéleményt írt a bizottság jelentéséhez. A jelentés szerint Schmitt plagizált, de a témavezetőknek figyelmeztetniük kellett volna.
Vágólapra másolva!

Szerda este hozta nyilvánosságra különvéleményét a Schmitt Pál doktoriját vizsgáló tényfeltáró bizottság egyik tagja. Fluck Ákos azt írja, hogy az államfő hivatalában fogadta a tényfeltáró bizottság elnökét, akinek azt mondta: szerinte a doktori esemény szabályszerűen zajlott. Előadta továbbá, hogy az értekezés személyes álláspontja és akkori információi szerint a korabeli szabályoknak megfelelően készült.

Rögzítette, hogy amennyiben az értekezés bármilyen formai hiányosságban szenvedett, úgy álláspontja szerint ennek tényére a témavezetőnek, valamint a bírálóknak nyomatékosan fel kellett volna hívniuk a figyelmét. Mivel ilyen jelzést nem kapott, álláspontja szerint jóhiszeműsége nem kérdőjelezhető meg.

Fluck különvéleménye szerint Schmitt Pál meghallgatására azért volt szükség, mert a doktori eljárást az abban részt vevők nyilatkozatai alapján rekonstruálták.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről