Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország
Vágólapra másolva!
A hétvégén jön a Brit Nagydíj Silverstone-ban, ahol a világ legelső Formula-1-es világbajnoki futamát 74 éve rendezték meg. Ennek apropóján osztott meg az F1 a közösségi oldalán egy igazán különleges felvételt az 1950-ben rendezett versenyről.

1950. május 13-án, egy napsütéses szombat délutánon olyasmi indult útjára a pár évvel azelőtt még katonai repülőtérként működő pályán, amiről akkor még senki nem sejtette, hogy mára tízezrek megélhetését és milliók szórakozását fogja jelenteni.

Forma-1
Az elsp F1-es világbajnoki futamról készült fotó
Fotó: Formula-1

1950-ben Silverstone-ban rendezték első F1-es világbajnoki futamot

Az első, Forma-1-es szabályok szerinti versenyt 1946 szeptemberében, Torinóban futották, és Achille Varzi, valamint az Alfa Romeo győzelmével ért véget. Ekkor viszont még nem osztottak pontokat, és a nagydíjak nem alkottak bajnokságot. 1950 májusáig kellett várni arra, amikor megrendezték a világbajnokság első futamát.

Az első Brit Nagydíjon tarolt az Alfa Romeo, a pole pozícióból rajtoló futamgyőztes Giuseppe Farina mellett – aki egyébként a világbajnokságot is megnyerte az évben – ugyanis a második Luigi Cristiano és a harmadik Reginald Parnell is az olasz istálló versenyzője volt

 - írja a Player.

Íme, az archív felvételeket a világ legelső F1-es világbajnokság futamáról:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről