Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország
Vágólapra másolva!
A Manchester United lényegében Sir Alex Ferguson nyugdíjba vonulása, azaz 2013 óta nem találja önmagát. A világhírű klub már csak árnyéka régi önmagának, ráadásul most még költséget is optimalizálnak, azaz rengeteg embert kirúgnak majd a spórolás jegyében.

Januárban ért véget az a pénzügyi tranzakció, amely után Jim Ratcliffe és az INEOS Csoport összesen 25%-os tulajdoni részesedést szerzett a Manchester United-ben. 

A bajnokságban a tavalyi évet mindössze a nyolcadik helyen záró klub egyetlen öröme az lehetett, hogy az FA-Kupa megnyerésével fix helyet szereztek az Európa-liga csoportkörében, ugyanakkor az egykor a Bajnokok Ligájában is rendre a végső győzelemre hajtó egyesületnél ennél azért magasabbak az elvárások.

Mi lesz veled Manchester United?

Az új résztulajdonosok átvilágították a klubot, és arra jutottak, hogy az eredmények és a többi rivális működési struktúrája alapján túl sok alkalmazott dolgozik náluk, ezért nagyjából minden negyedik embert emiatt ki fognak hamarosan rúgni. 

Egészen pontosan 1112 munkavállaló dolgozott eddig Manchester vörös felén, most 250 embernek felmondanak majd. Egyébként, ha a többi csapatot megnézzük, tényleg az látható, hogy jóval kevesebb emberrel is lehet hatékonyan klubot működtetni, Liverpoolban 1005-en dolgoznak, de a bajnok City-nél csak 520-an és az ezüstérmes Arsenalnál is csak 649-en.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről