Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Elindult a honvédségi gépjárműoktatók képzése

Vágólapra másolva!
A magyar kormány korábbi döntései alapján az állam 2024. szeptember 1-jétől térítésmentesen biztosítja a végzős középiskolásoknak a "B" kategóriás vezetői engedély megszerzését, ami a KRESZ- és az egészségügyi oktatást tartalmazza. A Magyar Honvédség a gyakorlati képzést támogatja, és a kiválasztott intézményekkel kötött együttműködési megállapodás alapján már ősszel elindítja a jogosítvány megszerzéséhez szükséges tanfolyamokat - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) szerdán az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Azt írták, a projekthez kapcsolódó pilotprogramban folyamatban van a kijelöltek szakoktatói képzése, amelyet a vonatkozó jogszabályi rendelkezések alapján a KTI Nonprofit Kft. tart. A szakoktatói képzésben a Magyar Honvédség állományába tartozó katonák vehetnek részt, amennyiben betöltötték 23. életévüket, középiskolai érettségivel, valamint legalább két éve érvényes "B" kategóriás vezetői engedéllyel és egészségügyi alkalmassági vizsgával rendelkeznek - ismertette a szaktárca. 

Girdán
Gidrán páncélozott harcjármű.
Fotó: HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM  SAJTÓ OSZTÁLY

Hozzátették: 

a tervek szerint a képzés a képesítő vizsgákkal együtt augusztus hónapban lezárul.

Tudatták azt is, hogy a diákok képzése a Magyar Honvédség és a középiskolák együttműködési megállapodása alapján valósul meg.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről